Essävecka på Timbro Förlag

Vår essäserie har kommit att bli en av de mest uppskattade delarna av vår utgivning. Faktaspäckade, tankeväckande och roliga texter i miniformat som ryms i fickan och tar en vanlig pendelresa att läsa ut.

Nu under höstlovsveckan passar vi på att sänka priset på alla våra essäer. Fram till och med söndag kostar de endast 30 kronor styck! För dig som vill ha allt har vi dessutom ett riktigt bra erbjudande: du får samtliga hittills utgivna essäer (47 stycken) för endast 795 kr.


Vi vill särskilt lyfta fram den senaste skriften i serien: Guds folk - om kristen nationalism i Sverige och USA av Magnus Hagevi. Vad innebär egentligen en kristen nationalism? Och hur kommer det sig att den tycks så livskraftig i USA medan efterfrågan är betydligt mindre i Sverige? Magnus Hagevi är professor i statsvetenskap vid Linnéuniversitet och bland mycket annat en av Sveriges främsta experter på opinionsutvecklingen bland kristna väljare.
 
Vi lanserar Guds folk med ett boksamtal i Göteborg på onsdag 2 november kl 18. Samma kväll blir det också ett samtal om den nya boken Är det någon vits med Göteborg? av Mikael Hermansson. “Imponerande och behagligt personlig”, löd omdömet i recensionen från Bibliotekstjänst av denna underhållande och lärorika skildring av Göteborgs politiska historia.
 
Bland våra äldre essäer är det förstås några som känns extra aktuella just nu:
 
När kärnkraften återigen blivit en het politisk fråga kan det vara intressant att lära sig hur det hela började. Anders Johnson berättar i Hur Sverige blev världens tredje kärnkraftsnation hur det gick till när Sverige blev en av pionjärerna i framtagandet av kärnkraft efter kriget. 

EU spelade en undanskymd roll i den svenska valrörelsen. Samtidigt har Rysslands anfallskrig i Ukraina åter väckt frågan om en fortsatt utvidgning. Något som Jasenko Selimovic argumenterade för redan förra året i EU: utvidgat, fördjupat eller sönderslaget? (2020)

Och hur ska kulturens oberoende av staten garanteras? Armlängds avstånd är en viktig borgerlig princip som även lyfts i Tidöavtalet. I Kritikens främlingskap (2018) argumenterar Sofia Lilly Jönsson för att problemen är mycket större än så. 

Alla essäer i serien hittar du HÄR

Vid frågor kontakta Helena Sandklef [email protected] eller 0702 641 691

Botanisera bland essäerna här
Se hela vårt utbud här

Timbro grundades 1978 och är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv. Vårt uppdrag är att utveckla idéer och långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Vi tror på allas rätt att forma sitt eget liv, i sin egen takt och att ta ansvar för detsamma.

Timbro på Twitter   |   Timbro på Facebook   |   Skicka vidare till en vän
 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Stiftelsen Fritt Näringsliv följer GDPR vilket betyder att vi respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter.
Vår integritetspolicy innehåller fullständig information, länk här
Har du några frågor så kontakta vår dataskyddsansvarig: [email protected]






This email was sent to [email protected]
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Timbro · Box 3037 · Stockholm 103 61 · Sweden